La majoria dels vehicles elèctrics es recarreguen a casa. Però què passa si no tens un garatge? Què passa si s’aparca en un estacionament públic, en un estacionament assignat o en una carretera en el seu lloc? Com carregar el teu cotxe elèctric sense tenir un lloc fixe?

Aquestes situacions poden ser un repte per als propietaris de vehicles elèctrics, però encara hi ha moltes opcions per a resoldre-les.

Què passa si no tens un garatge?

No tenir un garatge no significa que no puguis carregar el teu cotxe elèctric a casa. Sempre que tingui servei elèctric i una àrea dedicada on estacionar, no tenir un garatge no és un problema. La solució es troba en carregadors portàtils (podrà recarregar en qualsevol lloc que compti amb un endoll industrial) o en Pole. Desafortunadament, per a la seva instal·lació no n’hi ha prou amb una presa de corrent extern. Per tant, vostè voldrà tenir un electricista instal·lant totes les coses necessàries.

Aquí pot trobar més informació sobre:

Wallbox portàtil 
Pole

Tenir una plaça d’aparcament assignada en un garatge comunitari

Si viu en un apartament i té una plaça d’aparcament assignada, pot instal·lar el seu carregador allí. Per a instal·lar un punt de càrrega en un garatge comunitari no és necessari obtenir l’aprovació/permís d’altres residents, però cal informar-los sobre aquest tema.

No tenir una plaça d’aparcament assignada en un garatge comunitari

Si no té una plaça d’aparcament assignada, també pot instal·lar un carregador en un garatge comunitari. Però existeix la possibilitat que el cotxe d’una altra persona estigui aparcat davant del carregador en un moment donat.

Càrrega en el lloc de treball

En cas que no estigui segur d’instal·lar un carregador privat en el seu lloc de residència, és possible que pugui utilitzar el carregador en el seu lloc de treball. Cada vegada més empreses instal·len carregadors en els seus garatges i aparcaments perquè els empleats els utilitzin. El nombre d’empreses que van instal·lar punts de recàrrega per a cotxes elèctrics va començar a augmentar, especialment després de les ajudes financeres concedides pel govern.

Càrrega en els carregadors públics

I fins i tot si no tens un carregador en el teu lloc de treball, no et quedes sense opcions. Hi ha molts carregadors públics on pots recarregar el teu cotxe.

Pot trobar carregadors públics en aparcaments, aparcaments comercials, hotels, etc. Si aquests carregadors són la seva única opció, seria convenient determinar on estan instal·lats prop de vostè. Per a comprovar la ubicació dels carregadors públics, visiti:

Chargemap
Electromaps
Plugsurfing
Movele

logo-footer