Tipus de recàrrega

Veure els tipus de carregadors existents en el mercat.
Ver guía →

Tipus de connectors

Resolvem tots els teus dubtes.
Veure tipus →

Últimas noticias

Coneix totes la novetats i consells sobre mobilitat elèctrica.
Veure notícies →

electriccar

Tarifa Super Valle

La Tarifa del Vehicle Elèctrica Espanya.
Descarregar guia →

Models Cotxes Elèctrics

Veure marques i models existents en el mercat.
Veure guia →

Models Cotxes Hibrids

Ver marcas y modelos existentes en el mercado.
Veure guia →

Ayudas Vehículo Eléctrico

Subvenciones a Nivel Estatal.
Ver guía →

Tot sobre el vehicle elèctric i punts de recàrrega   Models Cotxes Elèctrics Models Cotxes Elèctrics

FAQS

 • Tipos de Conectores VE

  Els connectors usats en vehicles elèctrics, tant en motos com en cotxes, són molt diversos. En cotxes elèctrics disposem del connector Tipus 1 i Tipus 2. El tipus 1 és el connector americà també anomenat SAE J1772, el Tipus 2 és el connector Europeu també anomenat Mennekes o IEC 62196. Depenent del fabricant es decanta per un o per un altre.  En motos se solen decantar pel connector schuko. Llegir més sobre Tipus de connectors.

 • Que es un Wallbox

  Aquest terme fa referència al sistema físic que proporciona corrent elèctric al vehicle endollat mitjançant un cable. Aquest aparell, alimentat per corrent altern -ja sigui en manera monofàsica o trifàsica-, aglutina diversos components que fan del conjunt un sistema integral de recàrrega. També anomenat SAVE. Sistema d’Alimentació Vehicle Elèctric. Leer más.

 • Subvencions Nacionals i Autonòmiques

  Les ajudes per a la compra de cotxes elèctrics i la instal·lació de Punts de Recàrrega depenen a nivell estatal del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme. Aquí disposa d’una taula amb totes les ajudes disponibles a Espanya. Llegir més sobre ajudes, programes i subvencions.

 • Tarifa Vehicle Elèctric(SuperValle)

  La Tarifa Vehicle Elèctric (2.0 DHS), aquesta destinada a la recàrrega de Vehicles Elèctrics. Aquesta tarifa permet a l’usuari estalviar diners, programant la recàrrega del seu vehicle elèctric a la nit. Es tracta de la famosa tarifa Super Valle, que ha canviat de nom amb la nova llei que regula el mercat elèctric. Es diu Tarifa del Vehicle Elèctric. Llegir més sobre les tarifes i preu de recàrrega.

 • Per què el meu Renault ZOE dóna error de càrrega?

  El Renault ZOE és el cotxe més exigent a l’hora de verificar els paràmetres de recàrrega. Us aconsellem veure aquest article.Leer más.

 • Temps de Recàrrega EV

  Per a calcular el temps de Recàrrega d’un vehicle elèctric, es pot saber fàcilment de manera aproximada de la següent manera. Leer más sobre el tiempo de recarga.

 • Descarrgear la ITC BT 52 (Normativa)

  L’electricitat pot incrementar l’eficiència energètica dels vehicles de
  carretera i contribuir a la reducció del CO2
  en el transport. Llegir més sobre normativa.

 • Què és un vehicle elèctric?

  És aquell vehicle (pot ser cotxe, moto, camió…) que es troba propulsat per energia elèctrica emmagatzemada en bateries (totalment o parcialment). Pot ser enchufable o no enchufable.Llegir més.

 • ¿Què és LugEnergy?

  Som un grup de bojos apassionats per la tècnica i la innovació. Ens agrada treballar, i ens agrada treballar bé per i per als nostres clients. Donem les millors solucions i també les més econòmiques per a la recàrrega de cotxes elèctrics en llars particulars, garatges comunitaris, empreses privades i Administracions Públiques. Volem oferir els millors productes amb la millor qualitat i la major eficiència.Leer más.

 • Que es un gestor de carga?

  És aquella empresa que està capacitada i autoritzada per a la revenda d’energia utilitzada per a la recàrrega de vehicles elèctrics. Ha d’estar donada d’alta en el Ministeri d’Indústria. Només aquest tipus de companyies poden comprar i revendre l’energia per a la recàrrega de cotxes elèctrics.

 • ¿Puc recarregar el meu cotxe en un garatge comunitari?

  Sí, pots. LugEnergy t’ofereix tot tipus de solucions per a la instal·lació de punts de recàrrega en garatges comunitaris. No dubtis a contactar amb nosaltres. Independentment de les dificultats que poguessin presentar-se, un equip de professionals t’acompanyarà durant tot el procés al millor preu.

 • ¿On i de quina manera puc recarregar un vehicle elèctric?

  A casa, en el treball, al carrer, en el centre comercial. On disposi d’un punt de recàrrega.

 • ¿Quines NORMES regulen la recàrrega de vehicles elèctrics?

  La legislació és variada i diversa. D’una banda es troba la llei que regula les ajudes directes a la compra i per un altre, la la llei que regula la figura del gestor de recàrregues. També cal destacar la llei que regula la tarifa supervalle.Per a més informació consulta la següent entrada.

 • ¿Què és la ITC-*BT 52?

  És la Instrucció Tècnica del Reglament de Baixa Tensió que prepara el Govern per al desenvolupament normatiu de les instal·lacions elèctriques per a vehicles elèctrics. Descàrrega la normativaaquí. També pots consultar la guia tècnica d’aplicació en aquest enllaç.

 • ¿Puc instal·lar un punt de recàrrega en el meu GARATGE COMUNITARI sense necessitat de sol·licitar permís a la meva comunitat?

  Sí, pots instal·lar un punt de recàrrega amb l’única condició de comunicar-lo a la teva comunitat, sense necessitat de celebrar cap mena de reunió, ni votació. I tot això gràcies a l’última modificació de la Llei de Propietat Horitzontal. Tot això es troba recollit en la Llei 19/2009, que modifica la Llei 49/1960, de 21 de juliol, de Propietat Horitzontal.

 • ¿Puc instal·lar un punt de RECÀRREGA RÀPIDA en el meu domicili particular?

  Si bé no existeix cap normativa que ho prohibeixi és totalment desaconsellable principalment pel seu cost. La recàrrega normal està dissenyada per a realitzar-se en horari nocturn en el nostre garatge, mitjançant tarifació especial supervalle a baix cost, durant 5-8 hores. La recàrrega ràpida és d’emergència, no havent de ser la recàrrega habitual, ja que a mitjà termini pot limitar la durada d’aquesta bateria si s’usa sovint.

 • ¿Quant costa recarregar un vehicle elèctric?

  La recàrrega d’un vehicle elèctric és significativament més econòmica que el proveïment de carburant típic dels cotxes de combustió. I aquesta conclusió s’obté precisament comparant el consum per cada 100 km d’un vehicle elèctric i un vehicle de combustió: Prenem com a exemples el Renaul ZOE (que es llançarà pròximament), amb un consum de 10,5 KW/100 km o el Nissan Leaf de 20 KW/100 km (segons dades reals obtingudes pels mateixos usuaris). A Espanya el KW/hora depèn de l’interval horari, però podem indicar que la tarifa habitual de l’últim recurs per a les 24h i la més cara és de 0.149 €/kW (les tarifes supervalle poden arribar a 0.06 €/kW). Amb la qual cosa cada 100 km el Renaul ZOE consumeix, en el pitjor dels casos, 1,5€/100 km. D’altra banda, si comparem amb un cotxe de gasolina utilitari (per exemple Renault Clio) dièsel, motor petit, el seu consum és de 4.3 l/100 km, a 1.5€/l, ens saleun total de 6,45 €/100km. Per això, el cotxe elèctric és incomparablement més barat, tant en el seu consum com en el seu manteniment.

 • ¿Genera CO2 un cotxe elèctric?

  No, els cotxes elèctrics no emeten CO2, gas procedent de les combustions. El cotxe elèctric és 100% net.

 • Temps de recàrrega d’un vehicle elèctric i durada de les bateries.

  ¿Quant temps triga a recarregar-se un vehicle elèctric? La resposta depèn de les característiques del propi vehicle. No és el mateix una moto, que un cotxe. Depèn també de la potència que li puguem subministrar i suport el vehicle. El més ràpid és una recàrrega contínua, el més lent una recàrrega a 230V.Més informació sobre el temps de recàrrega.

 • ¿És necessari instal·lar punts de Recàrrega en Comunitats de Veïns de Nova Contrucción?

  No, no és necessari. Però sí que és necessària la implementació d’una pre-instal·lació. Per a qualsevol tipus de dubte consulta aquí.Llegeix sobre la legislació d’aquest tema..

 • ¿És necessari instal·lar punts de Recàrrega en Pàrquing Públics de Nova Construcció?

  Les corresponents a les infraestructures per a la recàrrega del vehicle elèctric: Potència > 50 kW.
  Instal·lacions de recàrrega situades en l’exterior: Potència > 10 kW.
  Totes les instal·lacions que incloguin estacions de recàrrega previstes per a la manera de càrrega 4.

  Més informació

 • ¿Quines Instal·lacions de punts de Recàrrega requereixen Projecte d’Enginyeria?

  Sí, segons la ITC BT 52 és necessari, que aquells pàrquings de nova construcció tinguin una estació de recàrrega cada 40 places de garatge. El responsable d’indústria de la Comunitat Autònoma corresponent no podrà donar vistiplau a un projecte que no inclogui està qüestió.Mes.

Tot sobre el vehicle elèctric i punts de recàrrega   ¿Què és un Wallbox? Temps de recàrrega

Noticias de nuestro Blog

Les preguntes més freqüents que es troba Lugenergy quan està realitzant una instal·lació i s’apropen…

La majoria dels vehicles elèctrics es recarreguen a casa. Però què passa si no tens…

La ITC BT 52, estableix que aquells garatges comunitaris de nova creació (atenció, sols els…

Els grans dubtes que inunden les xarxes sobre els vehicles zero emissions, són entre altres…

Els punts de recàrrega són més i més freqüents gràcies a que les persones cada…

Les dades personals que proporcions a LugEnergy seran sotmesos a un tractament automatitzat, de caràcter confidencial,…

Et resolem tots els teus dubtes

Empleni el següent formulari i li contestarem al més aviat possible.

Resolvemos tus dudas

[contact-form-7 404 "Not Found"]