Preguntes Freqüents

 • Maneres de càrrega per a vehicle elèctric

  Els connectors usats en vehicles elèctrics, tant en motos com en cotxes, són molt diversos. En cotxes elèctrics disposem del connector Tipus 1 i Tipus 2 com els més habituals. El tipus 1 és el connector americà, també anomenat SAE J1772; el Tipus 2 és el connector europeu també anomenat Mennekes o IEC 62196. Depenent del fabricador, que es decanta per un o per un altre, el vehicle comptarà amb un dels dos connectors. En motos se solen decantar pel connector schuko.| Leer más.

 • ¿Qué es un WallBox? (o Wall-box)

  Aquest terme fa referència al sistema físic que proporciona corrent elèctric al vehicle endollat mitjançant un cable. Aquest aparell, alimentat per corrent altern -ja sigui en manera monofàsica o trifàsica-, aglutina diversos components que fan del conjunt un sistema integral de recàrrega. També anomenat SAVE. Sistema d’Alimentació Vehicle Elèctric. | | Llegir més.

 • ¿Quant Cuesta carregar un Cotxe Elèctric?

  El més econòmic és carregar els vehicles entre la 01.00 i les 07.00, recomanen la tarifa PVPC (en la seva modalitat de Vehicle Elèctric), que encara que no té preu fix, sol ser la més econòmica. En qualsevol cas, el cost de carregar un cotxe elèctric depèn fonamentalment de dos factors: la tarifa que tinguis contractada i la capacitat de la bateria del teu cotxe elèctric.

  En general, cada kWh té un preu mitjà que oscil·la entre els 0,06€ (de nit) i 0,15€ (de dia). Per això per a calcular quant et costaria una recàrrega de bateria completa, hauràs de multiplicar el preu de cada kWh pel número de KWH que té la teva bateria. Per exemple, el Kia Soul EV, la bateria del qual és de 27 kWh, carregada per complet en horari nocturn et costaria aproximadament 1,7€; pel costat contrari, fer-lo en la franja horària menys econòmica suposaria un cost de 4,05€. En el cas del Soul EV, una càrrega permet recórrer aproximadament 155 km, per la qual cosa a penes gastaries 1,20€/100km.

 • Tarifa Vehicle Elèctric (SuperValle)

  La Tarifa Vehicle Elèctric (2.0 DHS), aquesta destinada a la recàrrega de Vehicles Elèctrics. Aquesta tarifa permet a l’usuari estalviar diners, programant la recàrrega del seu vehicle elèctric a la nit. Es tracta de la famosa tarifa Super Valle, que ha canviat de nom amb la nova llei que regula el mercat elèctric. Es diu Tarifa del Vehicle Elèctric.| Llegir més.

 • ¿Quina és l’autonomia real dels Cotxes Elèctrics?

  A Europa, l’autonomia dels cotxes elèctrics es regeix pel NEDC (New European Driving Cycle). Aquest sistema resulta molt favorable per al registre de consum, raó per la qual la dada d’autonomia que homologuen no és el real. En general, es podria dir que l’autonomia real d’un cotxe elèctric és entorn d’un 35% inferior a la que té homologada.

 • ¿Quant temps es triga a carregar un cotxe elèctric?

  Per a calcular el temps de Recàrrega d’un vehicle elèctric, es pot saber fàcilment de manera aproximada de la següent manera. | Llegir més.

 • ¿Puc recarregar el meu cotxe en un garatge comunitari?

  Sí, pots. LugEnergy t’ofereix tot tipus de solucions per a la instal·lació de punts de recàrrega en garatges comunitaris. No dubtis a contactar amb nosaltres; independentment de les dificultats que presenti la instal·lació, un equip de professionals t’acompanyarà durant tot el procés al millor preu.

 • ¿Quines NORMES regulen la recàrrega de vehicles elèctrics?

  La legislació és variada i diversa. D’una banda, es troba la llei que regula les ajudes directes a la compra i, per un altre, la llei que regula la figura del gestor de recàrregues. També cal destacar la llei que regula la tarifa supervalle.| Llegeix la següent entrada per a ampliar informació.

 • ¿Com puc distingir que un vehicle és elèctric?

  El cotxe elèctric té un gran avantatge i és que no emet gasos contaminants. Una cosa fantàstica per a aquells usuaris de vehicles elèctrics en ciutats com Madrid, és que poden conduir lliurement per la ciutat i aparcar independentment del protocol contra contaminació activat. La DGT identifica als vehicles “zero emissions locals” amb un distintiu. A més, la reducció d’emissions contaminants disminueix taxes en tot el país i compta amb beneficis fiscals segons la comunitat autònoma.

 • ¿Puc instal·lar un punt de recàrrega en el meu GARATGE COMUNITARI sense necessitat de sol·licitar permís a la meva comunitat?

  Sí, pots instal·lar un punt de recàrrega amb l’única condició de comunicar-lo a la teva comunitat, sense necessitat de celebrar cap mena de reunió, ni votació. I tot això gràcies a l’última modificació de la Llei de Propietat Horitzontal. Tot això es troba recollit en la Llei 19/2009, que modifica la Llei 49/1960, de 21 de juliol, de Propietat Horitzontal.

 • ¿Puc instal·lar un punt de RECÀRREGA RÀPIDA en el meu domicili particular?

  Encara que no existeix cap normativa que ho prohibeixi és totalment desaconsellable principalment pel seu cost. La recàrrega normal està dissenyada per a realitzar-se en horari nocturn en el nostre garatge, mitjançant tarifació especial supervalle a baix cost, durant 5-8 hores. La recàrrega ràpida és d’emergència, no havent de ser la recàrrega habitual, ja que a mitjà termini pot limitar la durada d’aquesta bateria si s’usa sovint.

 • ¿Quines Instal·lacions de punts de Recàrrega requereixen Projecte d’Enginyeria?

  Sí, segons la ITC BT 52 és necessari, que aquells pàrquings de nova construcció tinguin una estació de recàrrega cada 40 places de garatge. El responsable d’indústria de la Comunitat Autònoma corresponent no podrà donar vistiplau a un projecte que no inclogui està qüestió.Més.

 • ¿En quin tipus d’empreses puc instal·lar punts de recàrrega?

  Podem realitzar un projecte de sistemes de punts de recàrrega per a empreses públiques i empreses privades. LugEnergy ofereix diferents solucions depenent de les necessitats de cada empresa: flota de vehicles d’empresa d’un operador logístic, wallbox per als clients d’un supermercat, etc. Aquí pots veure alguns dels nostres projectes realitzats. y i aquí trobaràs informació sobre com treballem amb empreses.

 • ¿Que és el control dinamico de recàrrega i com m’ajuda?

  És un sensor intel·ligent que es troba en la nova generació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics i que permet autoregular la càrrega entre el nostre vehicle i altres despeses energètiques (Electrodomèstics, aparells electrònics, llums) sense sobrepassar la potència contractada.Vull saber mes.

 • + FAQ