Vols un punt de Recàrrega Sostenible?

 garatge-comunitari

Per què no aprofitar l’espai necessari per a instal·lar un punt de recàrrega alimentandolo amb energia Solar o energia Eòlica? D’aquesta idea van néixer els punts de recàrrega sostenibles i les estacions renovables de LugEnergy. D’una banda, tenim les estacions renovables Fotolineras, alimentades amb energia solar, i, per un altre, les Electrolineras, alimentades per energia eòlica.

Què t’oferim?

LugEnergy ofereix als seus clients la instal·lació de punts de recàrrega alimentats per energia solar i eòlica. Són projectes “clau en mà”, en els quals el client únicament es preocupa de posar l’espai per a la seva instal·lació i LugEnergy, per part seva, ofereix un servei d’assessorament i d’instal·lació complet.

PUNTS DE RECÀRREGA ALIMENTATS PER ENERGIA RENOVABLE

ENERGIA SOLAR: què és una fotolinera?

Les fotolineras són estacions de recàrrega de vehicles elèctrics (VEU) l’energia dels quals procedeix de l’energia solar captada mitjançant panells solars. També dites electrolineras solars, les fotolineras ofereixen un sistema de recàrrega net i econòmic per a endollar i recarregar els vehicles elèctrics.

Aquestes estacions de recàrrega suposen una forma eficient d’aprofitar un aparcament i ser més eficient. En l’espai que ocupen un vehicle elèctric i el seu punt de recàrrega poden implementar-se plaques solars, de tal forma que usem l’energia solar neta per a carregar els nostres vehicles elèctrics.

Les estacions de recàrrega renovables poden ser de diversos tipus. Per exemple, podem optar per la instal·lació de punts de recàrrega mitjançant energia solar (fotolineras) a través de dos sistemes: Autoconsum i Aïllada.

  • La instal·lació aïllada està totalment desconnectada de la xarxa elèctrica. Funciona mitjançant l’acumulació de bateries i normalment està associada a un procés de recàrrega més lent. Qualsevol usuari pot instal·lar un sistema aïllat en la seva parcel·la.
  • La instal·lació d’autoconsum es troba connectada a la xarxa elèctrica. Permet subministrar al nostre punt de recàrrega l’electricitat necessària per a la recàrrega del vehicle. Aquest subministrament es realitza en temps real i l’energia dependrà de les capacitats fotovoltaiques de la instal·lació d’autoconsum. L’excedent d’energia que pogués haver-hi després de la recàrrega del vehicle es transmet a la xarxa elèctrica de l’habitatge, la qual cosa suposa un estalvi d’energia elèctrica tant en costos econòmics com a nivell mediambiental.

ENERGIA EÒLICA: què és una electrolinera?

Les electrolineras ens permeten recarregar els nostres vehicles elèctrics mitjançant la instal·lació d’un mini aerogenerador. Poden recarregar tant cotxes com motos elèctriques i altres tipus de vehicles elèctrics. També, mitjançant l’ús d’aerogeneradors horitzontals o verticals de baixa potència, la instal·lació de recàrrega fotovoltaica pot complementar-se i aprofitar totes dues energies: solar i eòlica.
La península ibèrica és una de les majors productores d’energies renovables i ja compta amb diversos exemples d’estacions netes en el territori, tant solars com eòliques. Els punts de recàrrega en estacions renovables suposen una solució eficient i sostenible per a zones industrials amb diversos vehicles elèctrics i molt ús; també per a grans zones comercials i d’oci on l’afluència de persones sigui contínua i els vehicles puguin recarregar mentre estan estacionats les hores de visita al centre comercial. En qualsevol cas, tant en entorns urbans / industrials com rurals, els punts de recàrrega en estacions d’energies renovables, els punts nets de recàrrega, augmenten exponencialment tant a Espanya com a Europa, gràcies a les condicions climatològiques, al progeso tecnològic i, per descomptat, al suport legislatiu i econòmic de les institucions.

Sol·licita més informació en el nostre apartat de contacta i ens posarem en contacte amb tu.