Quin Tipus de Punts de Recàrrega per a Vehicles Elèctrics puc comprar.

En aquesta pàgina parlarem dels tipus de punts de recàrrega de vehicles elèctrics, vitals per a recarregar la bateria del nostre vehicle. Actualment disposem de vehicles elèctrics amb una gran capacitat d’autonomia que ens permet recórrer, segons el model del cotxe, entre 150 i 250 km. sense realitzar cap parada. Gràcies a la recerca en mobilitat sostenible, aquesta autonomia augmenta cada dia. No obstant això, els vehicles elèctrics 100% i els híbrids enchufables esgoten l’energia dels seus bateries i requereixen d’un punt de recàrrega perquè aquesta “es regeneri” i torni a estar disponible. És necessari triar un punt de recàrrega adequat segons les necessitats del nostre vehicle i les seves característiques (tipus de connector, potència admesa, capacitat de la bateria, etc.) i també les nostres necessitats i circumstàncies personals (tipus de garatge, distància diària recorreguda, etc.)

Punt de Recàrrega Portàtil EV

Punt de recàrrega portàtil WallboxOK

Un dels tipus de punt de recàrrega més usats són els portàtils o EV portables. Els punts de recàrrega portàtils permeten recarregar en connectors domèstics convencionals i també en els industrials (CEE, trifàsiques o monofàsiques) mitjançant una centraleta de control que suposa una càrrega segura per al cotxe elèctric.

L’avantatge fonamental d’aquests carregadors és que tenen dimensions i pes reduïts i que poden ser portats en el maleter del cotxe elèctric sense inconvenients. D’aquesta manera, independentment de l’autonomia del cotxe, podrem recarregar el nostre cotxe allà on el necessitem, necessitant únicament una presa de corrent (un endoll convenional fins i tot).

Dependrà de les nostres necessitats el triar un carregador portàtil amb connector Schuko (endoll convencional) o un industrial (CEE, Cetac). Així mateix caldrà tenir en compte el tipus de connector del vehicle (depèn de marca i model d’aquest), que podrà ser connector de Tipus 1 (SAE J1772) o de Tipus 2 (IEC 62196-2 o Mennekes). També és fonamental triar els amperes de màxim que necessitem per al nostre punt de recàrrega (16A, 32A… dependrà de la capacitat del nostre vehicle per a realitzar una recàrrega monofàsica o trifàsica i de la intensitat acceptada. Finalment, ens poden interessar els adaptadors, accessoris que ens poden facilitar la recàrrega del cotxe en qualsevol circumstància.Tria un dels nostres carregadors portàtils per a cotxe elèctric.

Punt de Recàrrega de Paret o Mural. Wallbox.

Punt de Recàrrega de Paret o Mural. Wallbox.

Elspunts de recàrrega de paret (també anomenats Wallbox) permeten recarregar de forma segura qualsevol tipus de cotxe elèctric o híbrid enchufable. Es tracta de carregadors que s’instal·len mitjançant ancoratges en la paret del garatge, ja sigui aquest privat o unifamiliar o garatge comunitari. El punt de recàrrega s’alimenta del subministrament elèctric de l’habitatge, per la qual cosa resulta convenient consultar a una empresa especialitzada que comprovi la seguretat de la instal·lació elèctrica i les seves necessitats.

Els punts de recàrrega en paret són els habituals per als i les conductors de cotxes elèctrics i híbrids, per la seva instal·lació senzilla, facilitat d’ús i el seu cost econòmic.Per descomptat, com hem vist anteriorment amb els punts de recàrrega portàtils, seran determinants a l’hora de triar punt de recàrrega aspectes com el tipus de connector que usa el vehicle (Tipus 1, Tipus 2), la presa que necessita (CEE, Schuko), la intensitat màxima (amperes) a la qual volem -o podem- recarregar el nostre vehicle o el caràcter de la càrrega (monofàsica o trifàsica).Tria un dels nostres carregadors de cotxe elèctric per a instal·lació en garatgeSi tens algun dubte contacta amb nosaltres(Resolem els teus dubtes i et envíamos pressupost).

Punt de Recàrrega en Pal (pole)

Els punts de recàrrega en pal permeten recàrregues en manera 4, això és, a una intensitat que realitza normalment el 80% de la càrrega de la bateria del vehicle en aproximadament mitja hora. Aquests tipus de punts de recàrrega pertanyen a empreses o administracions públiques i conformen una xarxa de punts de recàrrega d’ús públic molt útil. La podem consultar a l’hora de realitzar llargs trajectes o viatges que superin l’autonomia del nostre cotxe elèctric. No és convenient abusar d’aquest tipus de càrrega, ja que pot perjudicar a mig-llarg termini la vida de la bateria del cotxe

Resumim: quins tipus de punts de recàrrega podem triar?

El criteri de funció i ús ens segmenta els tipus de punts de recàrrega en aquests tipus :

  1. Punts de recàrrega portàtils. Especialment útils si tens pensat fer viatges de certa distància. Resulta gairebé imprescindible considerar els adaptadors per a garantir la recàrrega en qualsevol punt geogràfic.Comprar Punt de Recàrrega Portàtil
  2. Punts de recàrrega murals. S’instal·len en paret i són l’opció més convenient i usual per a conductors/as de vehicle elèctric amb garatge propi, sigui privat o comunitari. Suposa una inversió major que amb els punts de recàrrega portables però el benefici a mig-llarg termini està gairebé garantit.Comprar Punt de Recàrrega en Paret
  3. Punts de recàrrega en pal. Dins dels tipus de punts de recàrrega, els pole no estan pensats per a usuaris particulars, sinó que et serviran per a recarregar el teu vehicle en qualsevol zona del país en zones de recàrrega habilitades per administracions públiques o per empreses privades (per exemple en electrolineras, a manera de les gasolineres normals). Si per contra ets una empresa o una institució, poden interessar-te: contacta amb nosaltres.
  4. ¿Tens una moto o una bici elèctrica? Et poden interessar els punts de recàrrega portàtils amb presa schuko regulats a menys intensitat, o bé els Punts de recàrrega SCHUKO, deals per a vehicles elèctrics amb menor capacitat de bateria (petits cotxes, motos elèctriques…)